ZVVZ založilo dceřinou společnost v Polsku

30. 05. 2018 | zdroj: ZVVZ GROUP
  • Zpráva

Pod obchodním názvem ZVVZ Polska sp. z o.o. začala v zemi severních sousedů působit nová dceřiná společnost ZVVZ GROUP. Sídlí v okresním městě Pszczyna, nedaleko českých hranic, ve Slezském vojvodství.

„Po dlouholetém snažení se tak začíná plnit obchodní plán na proniknutí na polský trh a rozšíření působení ZVVZ v oblasti ochrany ovzduší na dalších trzích Evropy,“ říká Luboš Lázna, člen představenstva ZVVZ GROUP.

Ze dvou možností, spojení s některou polskou firmou a založení společného podniku nebo vybudování firmy s vlastním, novým týmem odborníků, vyšla nejlépe varianta se založením společnosti na „zelené louce“. Její know how tvoří značka ELWO a dokumentace této dnes již bývalé místní společnosti, která se vždy zabývala návrhy, konstrukcí a výrobou elektroodlučovačů a ještě koncem loňského roku ji vlastnil německý Bilfinger.

Základní tým odborníků vytvořili bývalí zaměstnanci firem Bilfinger a Rafako, znalí nabídek, projekce a konstrukce elektroodlučovačů. Od února pak ZVVZ Polska nabírá další zaměstnance. Celkem by jich měla letos mít 15 až 20.
„Letošní rok je startovní a počítáme pouze s náklady řádově v nižších desítkách miliónů korun. Další roky by již měly přinést posupně tržby ve stovkách miliónů a ziskem v jednotkách miliónů korun,“ uvedl Luboš Lázna.