Od dubna vzrostly základní mzdy. Sjednotilo se i výkonnostní ohodnocení

15. 05. 2018 | zdroj: ZVVZ GROUP
  • Zpráva

Několika měsíční kolektivní vyjednávání zástupců odborů a zaměstnavatelů je u konce. Završeno bylo podpisem Kolektivní smlouvy, která zaměstnancům společností holdingu ZVVZ GROUP od dubna zvýšila diferencovaně základní mzdy v průměru o 4 až 5 procent.

Už od ledna se sjednotilo výkonnostní ohodnocení na 18 procent pro všechny zaměstnance a došlo ke zrušení „týmového bonusu“ pro technickohospodářské pracovníky. Nově tak mají všichni zaměstnanci nárok na „roční odměnu“. Ta je při splnění předepsaných podmínek stanovena na polovinu základní mzdy zaměstnance a bude vyplacena ve mzdě za měsíc listopad. Změna se týká i benefitů - na 3000 Kč v systému Benefity Café má nyní nárok každý pracovník, který bude k 31. prosinci v zaměstnaneckém poměru minimálně šest měsíců. Dosud byl limitem jeden rok.

Podle personálního ředitele Martina Tomana bylo cílem posílit motivační systém, a proto už od ledna došlo ke zvýšení výkonnostního ohodnocení zaměstnanců THP o 3 procenta na 18 procent. To se tím sjednotilo pro všechny pracovníky. Zároveň došlo ke zrušení „týmového bonusu“, který byl vyplácen právě THP. Nově ale mají všichni zaměstnanci nárok na výplatu „roční odměny“, pokud se splní všechna daná kritéria, ve výši poloviny základní mzdy. Rovněž se změnila pravidla „odměny za překročení hospodářského výsledku“.

Zde jsou ale pravidla pro každou společnost v holdingu jiná a bylo by těžké je stručně pospat. Každá společnost je má ve svém mzdovém předpisu,“ uvedl personální ředitel.