Pro jihokorejský tunel Jinhae se vyrábí osm oběžných kol

20. 06. 2018 | zdroj: ZVVZ GROUP
  • ZVVZ MACHINERY
  • Zpráva

Osm oběžných kol ventilátorů APH o průměru 2000 mm ze ZVVZ MACHINERY bude odvětrávat jihokorejský silniční tunel Jinhae nedaleko mezinárodního přístavu Busan. Nyní jsou ve výrobě a expedice se předpokládá v polovině července.

Jde o kompletní dodávku oběžných kol včetně hydraulické regulace, zahrnující externě umístěné hydraulické jednotky. Vzhledem k tomu, že přeprava velkých statorových dílů z Česka do Jižní Koreje by byla neekonomická, jeich výrobu zajišťuje místní firma Yujin podle naší dokumentace. Místní partner zajišťuje i dodávku motorů a instalaci v tunelu,” vysvětluje Jiří Zapletal z divize Ventilátory a přepravníky.

Ta tak navazuje na předchozí zakázky. V roce 2004 šlo o čtyři oběžná kola  ventilátorů APH o průměru  oběžného kola 2000 mm do tunelu Kyung-ju. V roce 2006 následovala další čtyři oběžná kola o průměru 2240 mm a koncem roku 2016 pak čtyři oběžná kola o průměru 2000 mm a čtyři o průměru 2240 mm pro tunel Incheon, spojující hlavní město Soul s mezinárodním letištěm. Letos se ZVVZ MACHINERY účastní tendru na další dva tunelové projekty, s jejichž realizací se začne v roce 2019.

„Korejští investoři potřebovali ventilátory s plynulou regulací větrání za chodu v závislosti na aktuálním kvalitě vzduchu uvnitř tunelů. Tomu nejlépe vyhovělo naše konstrukční řešení oběžných kol s lopatkami, centrálně natáčenými prostřednictvím hydraulického válce. Do něho je olej přiváděn před nebo za píst podle požadavku z centrálního řídícího systému. Tento sofistikovaný způsob regulace se používá hlavně v elektrárnách a my jsme jednou z mála firem, které to umí,” vysvětluje Jiří Zapletal úspěch na korejském trhu.