Druhy pneumatické dopravy

Rozlišují se následující druhy stacionární pneumatické dopravy:

  • nízkotlaká
  • středotlaká
  • vysokotlaká
  • doprava pneumatickými žlaby

Příkladem nízkotlaké dopravy jsou ejektorové směšovače. Dopravní vzdálenosti jsou limitovány použitým tlakem dopravního vzduchu. Běžné dopravní výkony nízkotlaké dopravy jsou 0,1 – 2 t/h při dopravních vzdálenostech 30 – 40 m.

Pro středotlakou dopravu se jako zdroje dopravního vzduchu používá dmychadel s tlakem vzduchu do 0,1 MPa a jako směšovačů speciální rotační podavače.

Hlavními funkčními prvky vysokotlaké dopravy jsou komorové podavače, které používáme pro dopravu většího množství materiálu na velké vzdálenosti. Dopravní výkon vysokotlaké dopravy, podle velikosti a počtu použitých podavačů, je 10 – 150 t/h při vzdálenosti až do 1 000 m.

Doprava materiálu pneumatickými žlaby je výhodná především z hlediska úspory energie na dopravu a snížení mechanického 
opotřebování. Tato doprava je vhodná pro výkony až do 400 t/h dopravovaného materiálu. Sklon žlabu 4 – 10 %. Použití pro menší dopravní vzdálenosti, kde je možno využít spádu.

Uvedené systémy pneumatické dopravy je možné doplnit prvky dopravy mechanické a splnit tak nejnáročnější požadavky zákazníků.

  • ZVVZ
  • ZVVZ ENERGO
  • Zpráva

Informace pro zákazníky ZVVZ Energo

UPOZORNĚNÍ pro odběratele teplé vody z CZT!

+
  • ZVVZ
  • Tisková zpráva

Holding ZVVZ povede od dubna Peter Bodnár

Novým generálním ředitelem holdingu ZVVZ GROUP se od dubna stane strojní inženýr Peter Bodnár (59 let). Ve funkci nahradí Michala Wdowyczyna, končícího ze zdravotních důvodů.

+
  • ZVVZ
  • Tisková zpráva

Holding ZVVZ zavedl řadu opatření, aby své zaměstnance ochránil před koronavirovou epidemií

Mezi zaměstnance strojírenského holdingu ZVVZ GROUP bylo rozděleno zatím na 1100 roušek a 550 lahviček s dezinfekcí. Vstup do podniku již od 17. března monitoruje termokamera a ostraha teplotu procházejících osob kontroluje bezkontaktními teploměry. Upravená jsou pravidla pro vjezd, expedici a zásobování, zvýšil se počet šaten, rozdělil čas obědů podle jednotlivých úseků, omezil provoz kantýny,...

+