Dobrodružství s technikou

2019-06-24 | source:
  • Kariéra
  • Report

Na Dobrodružství s technikou představilo ZVVZ školákům výrobní program.

Pátý ročník interaktivní výstavy Dobrodružství s technikou v červnu hostilo opět českobudějovické Výstaviště a společnost ZVVZ na ní ani tentokrát nechyběla. Ve své expozici školákům, jimž je především určena, představila základní výrobní program holdingu, včetně 3D modelu ventilátoru a přepravníku. Ty děti zaujmou a vybízejí k otázkám „co to je a na co se to používá?“

„Současně máme pro dětské návštěvníky vždy připravenou spoustu propagačních předmětů s tématikou ZVVZ, které obdrží jako odměnu za splnění jednoduchých úkolů,“ vysvětluje Hana Klukáčková z personálního útvaru.

Jihočeská hospodářská komora, která je hlavním pořadatelem ojedinělé výstavy, v jejím průběhu zástupcům ZVVZ předala ocenění za podporu vzdělávání a rozvoje techniky a řemesel v Jihočeském kraji za roky 2014 – 2019.

„Velmi nás to těší, protože se spolupráci se školami všech typů, od základních až po vysoké, dlouhodobě věnujeme. Pokud děti technika zaujme a začnou tyto obory studovat, můžeme jim nabídnout stipendia nebo odborné praxe,“ říká personální ředitel Martin Toman.  Holding ZVVZ má trvalý zájem o technické talenty, neboť na trhu práce je jich opravdu málo.

Na akci se děti ze základních i středních škol zábavnou formou seznamují s technickými předměty, jejich rodiče a příbuzní pak s možnostmi uplatnění. Návštěvníků přišlo na pět tisíc. „Nám ale o návštěvnost ani tak nejde. Spíš o to, aby v dětech začalo klíčit semínko zájmu o vědu a techniku a aby věděly, že to může být zábava,“ konstatovala Lenka Vohradníková z hospodářské komory. Průběh výstavy oživilo vystoupení divadla ÚDiF (Úžasné divadlo fyziky) a projekt Matematech (Matematickou cestou k technice), do něhož se ZVVZ také zapojuje.