Vicepremiér v ZVVZ

06. 08. 2019 | источник:
  • Отчет

Vicepremiér Karel Havlíček navštívil ZVVZ GROUP.

Podnikatelské prostředí, v němž se čeští strojaři pohybují, bylo jedním z klíčových témat debaty Karla Havlíčka, vicepremiéra a ministra průmyslu a obchodu, při jeho páteční návštěvě holdingu ZVVZ GROUP v Milevsku. „Máme-li být i do budoucna úspěšní, musíme se víc prosadit v zahraničí. A v tom může pomoci i ekonomická diplomacie české vlády,“ říká Emil Buřič, předseda představenstva ZVVZ GROUP, které kromě jiného vyrábí technologie na odprášení a odsíření spalin, a nyní se snaží prosadit například v Polsku, které i pod tlakem Evropské unie stojí před velkými investicemi do ochrany ovzduší.

Silným tématem se stala i budoucnost jaderné energetiky a role tuzemských firem v těchto projektech. Holding ZVVZ získal velké kompetence v jaderných elektrárnách v Jaslovských Bohunicích, Dukovanech, Temelíně a Mochovcích a pozorně sleduje rozhodování české vlády o dalším vývoji jaderné energetiky v zemi,“ uvedl Michal Wdowyczyn, generální ředitel ZVVZ GROUP.

Podle Emila Buřiče byla debata věcná a velmi otevřená. „Panu vicepremiérovi jsme představili směry vývoje skupiny ZVVZ jako silného zaměstnavatele v regionu. Proto nás také zajímalo, jak chce stát řešit třeba problémy učňovského školství,“ dodal.

Součástí návštěvy byla i prohlídka výroby ZVVZ MACHINERY, kde průvodkyní byla Petra Šilhanová, pověřená řízením této dceřiné společnosti.

Jednání byl přítomen také milevský radní Martin Kupec. Ten s ministrem debatoval možnosti podpory infrastruktury zamýšlené průmyslové zóny, jejíž výstavbu město připravuje.